Prezentacija izvršenih aktivnosti na pilot-projektu u vezi s izgradnjom adresnog registra na području općine Čitluk - FGU

Novosti pregled

Prezentacija izvršenih aktivnosti na pilot-projektu u vezi s izgradnjom adresnog registra na području općine Čitluk

10.12.2014 15:28

U sklopu planiranih aktivnosti i radionice CILAP projekta, u okviru potkomponente 5.2. Izgradnja adresnog registra, u Mostaru je 9. prosinca 2014. godine održana prezentacija „Izvršene aktivnosti na provedbi Zakona o načinu označavanja i evidenciji naseljenih mjesta, ulica, trgova i kućnih brojeva“.

Cilj prezentacije je bio predstavljanje Projekta izgradnje infrastrukture za uspostavu i vođenje registra prostornih jedinica (adresnog registra) svim načelnicima u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ). Na početku prezentacije gosp. Željko Obradović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose (FGU), i gđa Anđa Zimić, ravnateljica CILAP projekta, su istaknuli značaj adresa za društvo te koristi od njihove primjene.

Ravnatelj Uprave za geodetsko-imovinsko-pravne poslove HNŽ-a gosp. Ivan Lesko i gosp. Adelko Krmek, predstavnik radne skupine CILAP projekta, su predstavili aktivnosti izvršene na pilot-projektu tijekom kojeg je razvijena zakonska regulativa, urađena suvremena aplikacija za uspostavu i vođenje sustava adresnog registra, sa središnjom bazom podataka u FGU FBiH, te je započeta njezina primjena u općini Čitluk. Razvijena aplikacija i iskustva prikupljena tijekom realizacije pilot-projekta bit će primijenjeni u idućem razdoblju u drugim općinama FBiH.

Natrag