Prezentacija finalnog izvješća razvoja IT sustava digitalnog arhiva - FGU

Novosti pregled

Prezentacija finalnog izvješća razvoja IT sustava digitalnog arhiva

05.12.2017 13:52

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove 4. 12. 2017. godine održan je sastanak u cilju formalizacije završetka Ugovora za razvoj sustava digitalnog arhiva. Sastanku su u ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove nazočili ravnatelj g. Željko Obradović, pomoćnik ravnatelja u Sektoru za geoinformatiku g. Nedžad Pašalić, uposlenik Sektora za geoinformatiku i koordinator CILAP projekta za FBiH g. Denis Tabučić, uposlenica Sektora za geoinformatiku i voditeljica radne komponente 6. projekta gđa Amira Babić, te suradnici g. Nedim Hadžiosmanović i g. Nedim Rakić. Ispred CILAP projekta sastanku je nazočila ravnateljica gđa Anđa Zimić, tehnički savjetnik za projekt CILAP g. Šeho Zimić, te suradnici g. Sead Hadžić i gđa Edina Behić. Sastanku su također nazočili i predstavnici angažiranih pružatelja usluga izrade sustava digitalnog arhiva g. Mirza Ponjavić, g. Almir Karabegović, g. Enes Hukić i g. Elvir Ferhtbegović, kao i predstavnik odabrane pilot-lokacije (općina Gradačac) g. Enes Iskrić.

Na početku sastanka nazočnima se obratio ravnatelj Željko Obradović iskazujući zahvalnost svima koji su doprinijeli razvoju ovog projekta, prije svega norveškom projektu koji je osigurao sredstva za razvoj digitalnog arhiva, CILAP projektu, te samom izvođaču za uspješnu suradnju. Također, velika zahvalnost iskazana je i pilot-općini Gradačac, čija će iskustva i znanja koristiti prigodom implementacije sustava u drugim općinama.

Nakon toga je g. Almir Karabegović ispred kompanije Gauss d.o.o. prezentirao završno izvješće, te pokazao glavne funkcionalnosti sustava. IT sustav digitalnog arhiva je urađen sukladno Ugovoru i tehničkoj dokumentaciji projekta. Naglašeno je da je izvođač predao završno izvješće, kao i prateću dokumentaciju, čime je ovaj projekt uspješno okončan.

Ovim sastankom završena je faza razvoja aplikacije, ali tek predstoji rad na budućoj implementaciji sustava u drugim općinama i povezivanju sustava digitalnog arhiva s već postojećim sustavima, kao što je softver za katastar. Također, značaj i važnost sustava digitalnog arhiva samim korisnicima bit će vidljivi tek nakon unosa većeg seta podataka, kada će se pokazati koliko je digitalni način čuvanja podataka lakši nego postojeće analogno pretraživanje dokumentacije.

Natrag