Preuzimanje geodetske opreme u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove - FGU

Novosti pregled

Preuzimanje geodetske opreme u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove

21.12.2016 15:41

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 21. prosinca 2016. godine organizirano preuzimanje geodetske opreme.

Uspješno je okončana procedura javne nabave geodetske opreme koja se putem zajedničkog financiranja nabavila za potrebe jedanaest općinskih službi nadležnih za geodetske poslove i katastar nekretnina, te su ovlašteni predstavnici općina (Općina Bosanski Petrovac, Općina Čitluk, Općina Hadžići, Općina Kalesija, Općina Kalesija, Općina Jajce, Općina Ključ, Općina Uskoplje/Gornji Vakuf, Općina Kupres, Općina Sanski Most, Općina Ilijaš i Općina Tešanj) potpisali certifikate o primopredaji opreme i preuzeli GNSS i TS opremu. Za devet općina su rezervirani GNSS uređaji, a za dvije općine TS (totalne stanice). Do sad su u okviru Projekta registracije nekretnina osigurana 34 GNSS uređaja, te 12 primjeraka TS opreme.

Predmetna oprema je osigurana iz sredstava Projekta registracije nekretnina (RERP), koji se financira kreditnim sredstvima Svjetske banke (SB). Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i navedene općine sudjelovale su u sufinanciranju nabave geodetske opreme (GNSS i totalne stanice).

Oprema je nabavljena u cilju efikasnijeg i boljeg funkcioniranja službi nadležnih za geodetske poslove i katastar nekretnina.

Natrag