Predstavnici Federalne geodetske uprave sudjelovali na međunarodnoj konferenciji „Razvoj potpomognut digitalizacijom za održivu budućnost u Istočnoj Europi“ - FGU

Novosti pregled

Predstavnici Federalne geodetske uprave sudjelovali na međunarodnoj konferenciji „Razvoj potpomognut digitalizacijom za održivu budućnost u Istočnoj Europi“

20.09.2019 09:51

Međunarodna konferencija pod nazivom „Razvoj potpomognut digitalizacijom za održivu budućnost u Istočnoj Europi“ u organizaciji Republičkog geodetskog zavoda Republike Srbije, a u suradnji sa JRC-om (Zajednički istraživački centar EU), Svjetskom Bankom, FAO-om (Organizacija UN-a za prehranu i poljoprivredu), UNGGIM-om ( Stručnim Komitetom UN-a za upravljanje globalnim geoprostornim podacima) i UNECE-om (Ekonomska komisija UN-a za Europu) je održana u Vrdniku, Srbija od 18. do 20.9.2019. godine.

Cilj konferencije je bio okupiti različite sudionike koji predstavljaju javni sektor, civilno društvo, akademiju i poslovanje, a sve u cilju razmjene najboljih praksi, uspostavljanja potencijalnih partnerstva te prezentiranja posljednjih trendova iz sektora digitalnih prostornih podataka. Prezentacije su održane u nekoliko sesija sa jasnim fokusom na tehnološke olakšice digitalne transformacije, digitalne podatke, te inovativne usluge za planiranje, pametne gradove i efikasno upravljanje zemljištem.

Prezentaciju pod nazivom „Digitalna transformacija, iskustva iz Federacije Bosne i Hercegovine“ je održao gosp. Nedžad Pašalić, pomoćnik ravnatelja Uprave u sektoru za geoinformatiku.

Federalnu upravu za geodetske i imovinsko – pravne poslove su ovom prilikom predstavljali ravntelj gosp. Željko Obradović, pomoćnik u sektoru za geoinformatiku gosp. Nedžad Pašalić te stručni savjetnik u sektoru za geoinformatiku gosp. Denis Tabučić.

Natrag