PREDSTAVLJANJE APLIKACIJE REGISTRA CIJENA NEKRETNINA PREDSTAVNICIMA OPĆINA CAZIN I VITEZ - FGU

Novosti pregled

PREDSTAVLJANJE APLIKACIJE REGISTRA CIJENA NEKRETNINA PREDSTAVNICIMA OPĆINA CAZIN I VITEZ

17.07.2017 15:00

U cilju nastavka uspješne suradnje i realizacije aktivnosti 3. komponente CILAP projekta – “Podrška uspostavi registra cijena nekretnina” 13. i 14. srpnja 2017. godine u općinama Cazin i Vitez održane su obuke na kojima su sudjelovali predstavnici općina – članovi Povjerenstva za procjenu vrijednosti nekretnina i predstavnici Porezne uprave Federacije BiH.

Nakon predstavljanja aplikacije registra cijena nekretnina predstavnici općina su se upoznali s organizacijskim i procesnim modelom, predstavljeni su primjeri  prikupljanja podataka pomoću zapisnika općinskog povjerenstva te je izvršena obuka unosa podataka u aplikaciju. Također, dogovorene su i sljedeće aktivnosti koje podrazumijevaju pripremnu fazu i početak uspostave registra cijena u navedenim općinama.

Sukladno planu provedbe za FBiH, u 2017. godini je planirano uključiti 25 općina. Prema podacima o kupoprodaji koje je dostavila Porezna uprava FBiH, tih 25 općina pokriva 65% prometa nekretnina u FBiH. Pet općina je već u fazi provedbe, a preostalih dvadeset je u pripremnoj fazi. Tijekom srpnja planirana je obuka za predstavnike još devet općina kako bi se moglo započeti s pripremnim radnjama uključivanja u provedbu registra cijena nekretnina.

Natrag