Potpora uspostavljanju IKT-a u zemljišnoj administraciji - FGU

Novosti pregled

Potpora uspostavljanju IKT-a u zemljišnoj administraciji

17.04.2014 15:45

U okviru projekta „Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini“ (CILAP), partnerskog projekta Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske i švedske geodetske uprave – Lantmäterieta, u Banjaluci je u razdoblju od 14. do 15. travnja 2014. godine organizirana radionica za komponentu 6: Potpora uspostavljanju IKT-a u zemljišnoj administraciji.

Radionicu je vodio gosp. Tobias Lundberg, ekspert za izgradnju IT infrastrukture, zaposlenik Lantmäterieta, a obrađene su sljedeće teme:
1. Serverska virtualizacija
2. Zaštita podataka i infrastrukture koristeći firewall
3. Uspostava dizajna i održavanje active directory microsoft servisa
4. Update servisi i aplikacije
5. Optimizacija servera.

U okviru radionice upriličen je posjet podružnoj jedinici Banjaluka, te središnjoj server-sobi Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske. Radionica, na kojoj su u ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sudjelovali zaposlenici Denis Tabučić – Sektor za geoinformatiku i Tomislav Tomić – Sektor za katastar nekretnina, je bila izuzetno produktivna. Interaktivnom raspravom i komunikacijom dogovoreni su sljedeći koraci na kratkoročnom, srednjoročnom i dugoročnom planu.

Za svaku od navedenih tema ponuđena je detaljna ekspertna pomoć švedske geodetske uprave.

Natrag