Potpisani ugovori za usklađivanje podataka katastra i zemljišne knjige za općine Tešanj, Posušje i Gračanica - FGU

Novosti pregled

Potpisani ugovori za usklađivanje podataka katastra i zemljišne knjige za općine Tešanj, Posušje i Gračanica

10.10.2014 09:08

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne odnose potpisani su prvi ugovori za projekte usklađivanja katastra i zemljišnih knjiga. Ovi se projekti realiziraju u sklopu komponente A projekta „Registracija nekretnina“ – RERP. Komponenta A RERP-a „Ažuriranje podataka za registraciju nekretnina“ je glavna komponenta projekta, koja se u najvećoj mjeri odnosi na usklađivanje podataka katastra i zemljišnih knjiga. U sklopu ove komponente planira se provesti usklađivanje podataka katastra i zemljišnih knjiga za cijelo urbano područje Federacije BiH.
Potpisani su ugovori za tri općine Tešanj (katastarske općine: Tešanj I, Tešanj II i Jelah), Posušje (katastarske općine: Posušje i Bešlići) i Gračanica (katastarske općine: Gračanica i Orahovica Gornja). Ugovore su potpisali: u ime Uprave ravnatelj Željko Obradović i ovlašteni predstavnici pružatelja usluga konzorcija „Angermaier“ d.o.o. & Geodet d.o.o. i tvrtki „Geometrika“ d.o.o. i „Gauss“ d.o.o Amir Karabegović, Jerko Leventić i Mirza Ponjavić.
Kroz projekte se planira usklađivanje podataka o nekretninama katastra i zemljišne knjige i prijenos podataka Knjige položenih ugovora (KPU) u zemljišnu knjigu za navedene katastarske općine. Rok za realizaciju projekata je šest mjeseci od dana potpisivanja ugovora, nakon čega slijedi postupak zamjene zemljišne knjige, koji se provodi u zemljišnoknjižnim uredima nadležnih općinskih sudova sukladno Zakonu o zemljišnim knjigama, a također će se financirati iz sredstava RERP-a.

Natrag