POTPISANI UGOVORI U OKVIRU PROJEKTA REGISTRACIJE NEKRETNINA - DODATNO FINANCIRANJE - FGU

Novosti pregled

POTPISANI UGOVORI U OKVIRU PROJEKTA REGISTRACIJE NEKRETNINA - DODATNO FINANCIRANJE

21.04.2021 11:11

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove su 21.04.2021. godine potpisani ugovori za usklađivanje podataka između katastra i zemljišne knjige za ukupno 59 katastarskih općina sa područja narednih jedinica lokalne samouprave koje su u nadležnosti 19 općinskih sudova: STARI GRAD SARAJEVO, NOVO SARAJEVO, CENTAR SARAJEVO, VOGOŠĆA, ILIJAŠ, BUSOVAČA, BIHAĆ, ČAPLJINA, ČITLUK, STOLAC, LJUBUŠKI, MOSTAR, GORAŽDE, FOČA USTIKOLINA, TOMISLAVGRAD, GRUDE, VELIKA KLADUŠA, ZENICA, GRADAČAC, SREBRENIK, LUKAVAC, ORAŠJE, TUZLA, TEŠANJ, ZAVIDOVIĆI, MAGLAJ, ŽIVINICE.

Ugovore za provedbu ove aktivnosti koje su organizirane u 3 odvojena LOT-a su potpisali u ime Uprave ravnatelj Željko Obradović i ovlašteni predstavnici pružatelja usluga.

Rok za realizaciju ugovora je šest mjeseci od dana efektivnosti ugovora, nakon čega slijedi postupak zamjene i uspostave zemljišne knjige koji se provodi u zemljišnoknjižnim uredima nadležnih općinskih sudova sukladno Zakonu o zemljišnim knjigama, a također će se financirati iz sredstava Projekta.

Ovom prilikom su također potpisani i Ugovori Za fazu I vektorizacije i stvaranja katastarske baze podataka (BPKN/BPIKK) a kojom je obuhvaćeno 30 katastarskih općina sa područja općina Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo, Grude, Prozor – Rama i Grad Mostar. Ova aktivnost je organizirana kroz dva lot-a.

Natrag