POTPISAN UGOVOR U OKVIRU PROJEKTA REGISTRACIJE NEKRETNINA - DODATNO FINANCIRANJE - FGU

Novosti pregled

POTPISAN UGOVOR U OKVIRU PROJEKTA REGISTRACIJE NEKRETNINA - DODATNO FINANCIRANJE

06.07.2022 14:19

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove su potpisani ugovori za usklađivanje podataka između katastra i zemljišne knjige za ukupno 46 katastarskih općina koje su u nadležnosti 10 općinskih sudova sa područja narednih jedinica lokalne samouprave: BIHAĆ, BUSOVAČA, TRAVNIK, NOVI TRAVNIK, ČAPLJINA, STOLAC, FOČA U FBIH, GRAČANICA, VOGOŠĆA, KAKANJ, SANSKI MOST, VAREŠ i ZENICA.

Ugovor za provedbu ove aktivnosti su potpisali ravnatelj Uprave, gosp. Željko Obradović i ovlašteni predstavnici firmi Geodet d.o.o. Sarajevo i Angermeier d.o.o. Sarajevo.

Rok za realizaciju ugovora je šest mjeseci od dana efektivnosti ugovora nakon čega slijedi postupak zamjene i uspostave zemljišne knjige koji se provodi u zemljišnoknjižnim uredima nadležnih općinskih sudova sukladno Zakonu o zemljišnim knjigama, a financira se također iz sredstava Projekta.

Potrebno je naglasiti da su osim navedenog LOT-a u mjesecu svibnju potpisani ugovori za 2 LOT-a kojim je obuhvaćeno 43 katastarske općine sa područja slijedećih jedinica lokalne samouprave: ČITLUK, GRADAČAC, KALESIJA, LUKAVAC, MOSTAR, ODŽAK, ORAŠJE, SREBRENIK, ŠIROKI BRIJEG, LJUBUŠKI, TOMISLAVGRAD, TUZLA I ŽIVINICE, koje su u nadležnosti 12 općinskih sudova.

 

Natrag