Potpisan Ugovor o ustupanju prava korištenja softvera za održavanje podataka adresnog registra - FGU

Novosti pregled

Potpisan Ugovor o ustupanju prava korištenja softvera za održavanje podataka adresnog registra

01.07.2016 08:31

U svrhu zajedničke provedbe Projekta izrade adresnog registra općine Ljubuški i planiranih aktivnosti na provedbi projekta Izgradnja kapaciteta za unaprjeđenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini (CILAP) Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove i općina Ljubuški su 30. 6. 2016. godine potpisali Ugovor o ustupanju prava korištenja softvera za održavanje podataka adresnog registra.

Ugovor su potpisali ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović i načelnik općine Ljubuški gosp. Nevenko Barbarić. Potpisnici su ovom prilikom izrazili zadovoljstvo na međusobno ukazanom razumijevanju i spremnosti na suradnju, koja je u zajedničkom interesu lokalne jedinice samouprave i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Sljedeći koraci će obuhvatiti konverziju postojećih podataka, instalaciju aplikacije za uspostavu i vođenje sustava adresnog registra, obuku za njezino korištenje, redovno održavanje softvera i podršku u radu, te osiguranje redovite replikacije podataka u planiranu središnju bazu podataka Federacije BiH.

Krajnji cilj CILAP projekta je uvođenje jedinstvenog sustava za vođenje adresnog registra u okviru gradskih i općinskih uprava, što će omogućiti uređenje ove oblasti i rješavanje mnogih problema u vezi s radom lokalne i središnje administracije. Razvoj potpuno operativnog adresnog sustava je jedna od veoma važnih pretpostavki za uspostavu funkcionalnog i dobro organiziranog društva.

Ugovor o ustupanju prava korištenja softvera za održavanje podataka adresnog registra potpisan je i sa općinom Kiseljak 1.7.2016. godine. Ugovor su potpisali ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović i načelnik općine Kiseljak gosp. Mladen Mišurić Ramljak.

Natrag