Potpisan Ugovor o razvijanju IT sustava digitalnog arhiva - FGU

Novosti pregled

Potpisan Ugovor o razvijanju IT sustava digitalnog arhiva

26.01.2017 09:13

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 25. 1. 2017. godine potpisan Ugovor o razvijanju IT sustava digitalnog arhiva.

U okviru provedbe projekta Javne službe za tržište nekretnina i europske integracije, koji se u Bosni i Hercegovini provodi u skladu s potpisanim sporazumom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Kraljevine Norveške, uspješno je finalizirana priprema navedenog ugovora.

Putem javne nabave odabran je pružatelj usluga, tvrtka Gauss d.o.o. Tuzla, čiji je ovlašteni predstavnik gosp. Mirza Ponjavić s ravnateljem Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željkom Obradovićem i ravnateljem Odjela za međunarodnu suradnju Norveške geodetske uprave gosp. Helgeom Onsrudom potpisao Ugovor.

Aplikacija sustava DA predstavlja mogućnost upravljanja katastarskim i drugim tipovima dokumenata na lokalnoj općinskoj razini, te na središnjoj lokaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Cilj projekta Javne službe za tržište nekretnina i europske integracije je jačanje kapaciteta Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS, u sferi pripreme, pohranjivanja i širenja geografskih informacija.

Navedeni ciljevi pružaju podršku izgradnji kapaciteta za prijavu nekretnina i povećavanju pristupa geografskim informacijama, kako bi se u konačnici ispoštovali relevantni zahtjevi za europske integracije navedeni u INSPIRE EU direktivi.

Natrag