Potpisan Ugovor o održavanju zemljišnoknjižnog informacijskog sustava „e-Grunt“ - FGU

Novosti pregled

Potpisan Ugovor o održavanju zemljišnoknjižnog informacijskog sustava „e-Grunt“

29.08.2014 09:28

U Sarajevu je 26. 8. 2014. godine u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove potpisan Ugovor o održavanju zemljišnoknjižnog informacijskog sustava „e-Grunt“. Ugovor su potpisali direktor Federalne uprave gosp. Željko Obradović i direktor tvrtke Wise Technologies d.o.o. Sarajevo gosp. Bruno Stanić. Tvrtka Wise Technologies d.o.o. Sarajevo je nakon provođenja procedure javne nabave odabrana za pružatelja usluga održavanja sustava. Ugovor je potpisan u sklopu provedbe Projekta registracije nekretnina, koji se financira iz kreditnih sredstava Svjetske banke, a razdoblje trajanja Ugovora je 12 mjeseci.

Zemljišnoknjižni informacijski sustav, utemeljen na softveru „e-Grunt“, je instaliran u svim zemljišnoknjižnim uredima u Federaciji BiH. Potpisivanjem navedenog ugovora osigurat će se kvalitetno održavanje sustava i korisnička potpora korisnicima sustava, čime će biti osiguran nesmetan rad sustava, kao i integritet i konzistentnost zemljišnoknjižnih podataka. Navedeno će doprinijeti boljom i kvalitetnijom uslugom korisnicima zemljišnoknjižnih podataka (gospodarstvo, građani, javni sektor).

U sklopu održavanja sustava predviđena je uspostava i održavanje središnje baze zemljišnoknjižnih podataka Federacije BiH, koja će biti smještena u Federalnom ministarstvu pravde. Također je predviđena uspostava i održavanje komunikacijskih linija i ažuriranje svih podataka iz zemljišnoknjižnih ureda sa središnjom bazom podataka. Uspostavom središnje baze i komunikacijskih veza stvoriti će se preduvjeti za prezentaciju zemljišnoknjižne podataka na Internetu.

Natrag