Potpisan Memorandum o suradnji katastarskih i kartografskih agencija regije Zapadnog Balkana - FGU

Novosti pregled

Potpisan Memorandum o suradnji katastarskih i kartografskih agencija regije Zapadnog Balkana

06.09.2019 09:48

U okviru Regionalne konferencije o katastru i infrastrukturi prostornih podataka u Neumu 4.-6. rujna 2019. godine potpisan je Memorandum o razumijevanju i suradnji u području katastra, topografske izmjere i kartografije, geodetskih mreža i infrastrukture prostornih podataka.

Potpisnici ovoga Memoranduma su ravnatelji deset katastarskih i kartografskih agencija regije Zapadnog Balkana. Svrha Memoranduma je jačanje suradnje i razmjena informacija, izgradnja institucionalnih kapaciteta, izgradnja mreže regionalne suradnje, zajednički pristup fondovima Europske unije i drugim financijskim i donatorskim organizacijama, upravljanje projektima regionalne važnosti, organizacija simpozija, radionica i međunarodno promicanje projekata zajedničke suradnje i drugi poslovi i aktivnosti od zajedničkog interesa agencija potpisnica.

U tu svrhu će biti utemeljen i stalni tehnički odbor čiji je Poslovnik o radu sastavni dio Memoranduma. Agencije potpisnice će imenovati odgovorne osobe koje će biti zadužene za provedbu odredaba Memoranduma.

Natrag