Posjeta općini Ravno - FGU

Novosti pregled

Posjeta općini Ravno

02.02.2016 13:23

Izaslanstvo Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, ravnatelj Željko Obradović, pomoćnik ravnatelja Nedžad Pašalić, pomoćnik ravnatelja Goran Brkić, te ravnatelj Uprave za geodetske imovinsko-pravne poslove Hercegovačko-neretvanske županije Ivan Lesko, je u prostorijama općinske zgrade u Ravnom održalo sastanak s predstavnicima općine Ravno na čelu s načelnikom općine Andrijom Šimunovićem i njegovim suradnicima.

Tema sastanka bila su pitanja komasacije u Popovu polju, realizacija projekta Registracija nekretnina te pojedina imovinskopravna pitanja.

Istaknuto je zadovoljstvo dosadašnjim realiziranim poslovima na komasaciji Popova polja i dogovoren je nastavak projekta, ali i naglašena nedovoljna financijska potpora ovom projektu. Komasacija Popova polja je od suštinske važnosti i temeljni preduvjet kvalitetne poljoprivredne proizvodnje i jedan je od prioritetnih projekata općine Ravno.

Do kraja 2016. godine počet će provedba projekta Registracija nekretnina i u Ravnom te će se u okviru ovoga projekta nastojati riješiti usuglašenost podataka u katastarskim općinama Ravno i Trebimlja.

Natrag