Posjeta općini Neum - FGU

Novosti pregled

Posjeta općini Neum

02.02.2016 13:18

Izaslanstvo Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, ravnatelj Željko Obradović, pomoćnik ravnatelja Nedžad Pašalić, pomoćnik ravnatelja Goran Brkić, te ravnatelj Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Hercegovačko-neretvanske županije Ivan Lesko, je 1. veljače 2016. godine posjetilo općinu Neum te razgovaralo s načelnikom općine Živkom Matuškom, predsjednikom Općinskog vijeća Mirkom Pavlovićem i predstavnicima općinske Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Na sastanku se razgovaralo o funkcioniranju općinske Službe za geodetske i imovinsko-pravne poslove, realizaciji projekta usuglašavanja katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka, adresnom registru te i drugim pitanjima aktualnim za funkcioniranje općinske Službe.

Općinska Služba za geodetske i imovinsko-pravne poslove je opremljena kvalitetnom opremom i bit će tehnički i kadrovski spremna za realizaciju projekta Registracija nekretnina, koji se financira sredstvima Svjetske banke.

Nastojat će se postići bolji prostorni uvjeti za rad općinske Službe te će se u tom pravcu iznaći najbolje rješenje za smještaj, uz financijsku potporu Svjetske banke.

Projekt za adresni registar je urađen i dogovorena je suradnja u realizaciji ovoga, za općinu bitnog projekta.

Natrag