Posjeta općini Čapljina - FGU

Novosti pregled

Posjeta općini Čapljina

08.02.2016 10:12

Predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove ravnatelj Željko Obradović, pomoćnik ravnatelja Goran Brkić te ravnatelj Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Hercegovačko-neretvanske županije Ivan Lesko posjetili su općinu Čapljina i održali sastanak s načelnikom općine dr. Smiljanom Vidićem i njegovim pomoćnikom za geodetske i imovinsko-pravne poslove Darkom Šimovićem. Tema razgovora bila je provedba projekta „Registracija nekretnina“ – RERP, uspostava adresnog registra te određena imovinsko-pravna pitanja.

U Čapljini je realiziran pilot-projekt usuglašavanja katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka, obnovljeni su i opremljeni uredi za općinsku katastarsku službu, a ubrzo se očekuje i obnova zemljišnoknjižnog ureda.

U tijeku je usuglašavanje podataka za još četiri katastarske općine, čime će se ažurnost podataka o nekretninama u općini Čapljina znatno poboljšati.

Zahvaljujući donatorskom projektu „CILAP“, urađena je softverska aplikacija za adresni registar, a potom je uz sufinanciranje općine, županijske i federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove urađen i projekt adresnog registra za teritorij općine Čapljina. Sljedeći korak je donošenje potrebne odluke općinskog vijeća i realizacija projekta.

Istaknuto je zadovoljstvo suradnjom glede izvlaštenja za potrebe izgradnje autoceste na Koridoru Vc na teritoriju općine Čapljina.

Čapljina je općina s prepoznatljivom brigom o prostoru, a točni i pouzdani podaci o nekretninama će stvoriti uvjete za privlačenje investicija i brži gospodarski razvitak.

Natrag