Posjeta Geodetskoj upravi Slovenije - FGU

Novosti pregled

Posjeta Geodetskoj upravi Slovenije

14.07.2013 15:22

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović zajedno sa predstavnicima Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove RS-e i Anđa Zimić direktorica projekta CILAP boravili su u Ljubljani (Slovenija) u posjeti Geodetskoj upravi Slovenije.

Posjeta je organizirana u sklopu aktivnosti CILAP(Izgradnja kapaciteta za poboljšanje zemljišne administracije i procedura u BiH) projekta financiranog sredstvima Kraljevine Švedske.
Organiziran je sastanak sa direktorom Geodetske uprave Slovenije gospodinom Alešom Seliškarom i njegovim pomoćnicima. Razgovarali su o stanju zemljišne administracije u Sloveniji i reformskim procesima u administraciji. Predstavnike geodetskih uprava iz BiH najviše je interesirala zakonska regulativa i projekti koje realizira geodetska uprava Slovenije sa posebnik akcentom na projekt procijene vrijednosti nekretnina, projekt koji je geodetska uprava, jedina u regiji, realizirala.
Direktor Obradović je obavio razgovore i sa predstavnicima udruženja privatnih poduzeća i geodetske komore Slovenije o ulozi privatne prakse u izgradnji geodetskog sustava Slovenije.

Natrag