POSJET UČENIKA SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE BRČKO - FGU

Novosti pregled

POSJET UČENIKA SREDNJE TEHNIČKE ŠKOLE BRČKO

09.05.2017 12:22

Učenici trećeg i četvrtog razreda srednje Tehničke škole Brčko (geodetski tehničari) su 8. svibnja 2017. godine posjetili Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Posjet je planiran godišnjim programom rada škole, kao jednodnevna stručna ekskurzija.

Kroz prezentaciju gosp. Denisa Tabučića, zaposlenika Sektora za geoinformatiku, pobliže su se upoznali s ustrojstvom i radom Uprave, nadležnostima i trenutačnim projektima. S obzirom na to da većina učenika planira nastaviti obrazovanje na Građevinskom fakultetu – Odsjeku za geodeziju, korisno je bilo i kratko predavanje pomoćnika ravnatelja za izmjeru, komasaciju i kartografiju gosp. Eldina Đonlagića, koji je dodatno ohrabrio i upoznao učenike s budućim obvezama i prioritetnim predmetima koji će im biti od koristi u daljnjem obrazovanju.

Zajedno s nastavnicima, učenici su postavljali pitanja predavačima, s naglaskom na funkcioniranje Sektora za katastar, a posebno Sektora za geoinformatiku, s obzirom na to da im navedeno nije poznato iz razloga što predmete u vezi s geoinformatikom ne slušaju u redovitoj nastavi.

Posjet je bio koristan za sve, a osobito za one učenike koji planiraju nastaviti obrazovanje na Građevinskom fakultetu – Odsjeku za geodeziju.

Natrag