Posjet studenata Odsjeka za geodeziju i geoinformatiku u Sarajevu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove - FGU

Novosti pregled

Posjet studenata Odsjeka za geodeziju i geoinformatiku u Sarajevu Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove

20.01.2022 16:53

Dana 19. siječnja 2022. godine Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove (FGU) posjetila je grupa studenata Odjela za geodeziju i geoinformatiku zajedno s profesorom doc. dr. Jasmina Taletović, u okviru predmeta Web GIS na prvoj godini magistarskog studija. Posjet je bio informativnog i profesionalnog karaktera kako bi studenti stekli dojam o tome što FGU radi i kako se koriste suvremene tehnologije u području Web GIS-a.

Učenike je u ime Federalne geodetske uprave primio pomoćnik ravnatelja gosp. Denis Tabučić, koji je održao opću prezentaciju o FGU, djelatnosti FGU, proizvodi, aplikacije, servisi i nadležnosti poslovanja. Konkretnu primjenu tehnologije u području Web GIS-a, koju koristi FGU, predstavio je gosp. Jasmin Ćatić, konzultant. Studentima je prikazan kompletan postupak pripreme i objave prostornih podataka za potrebe prezentacije na FGU i IPP Geoportalima.

Također, studentima je predstavljena tehnička oprema, informacijske i komunikacijske tehnologije, suvremene tehnologije, aplikacije i softver, odnosno sve što je potrebno kako bi se osigurala ažurnost, točnost i dostupnost prostornih podataka svim zainteresiranim korisnicima.

Natrag