POSJET PREDSTAVNIKA SREDIŠNJEG IZBORNOG POVJERENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE - FGU

Novosti pregled

POSJET PREDSTAVNIKA SREDIŠNJEG IZBORNOG POVJERENSTVA BOSNE I HERCEGOVINE

21.06.2017 15:22

Izaslanstvo Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine, predvođeno predsjednicom gđom Irenom Hadžiabdić, posjetilo je 21. 6. 2017. godine Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove. Cilj posjeta je bio upoznati se sa svim aktivnostima koje Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove provodi putem proračunskih, kreditnih i donatorskih projekata.

Tom je prilikom održana i detaljna prezentacija trenutačnih i planiranih aktivnosti Uprave na polju uspostave adresnog registra u FBiH, te postojećih nedostataka u zakonskom okviru koji otežavaju uspostavu središnjeg i jedinstvenog distribuiranja podataka o adresama svim zainteresiranim stranama, a posebice tijelima državne uprave svih razina vlasti.

Članovi izaslanstva Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine su izrazili veliko zadovoljstvo napretkom koji Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove ostvaruje na polju uspostave adresnog registra u FBiH, u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, kojima pripadaju izvorne aktivnosti i nadležnosti.

Također, dogovoreni su budući mehanizmi suradnje i međusobne podrške na polju razmjene informacija i podataka. Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove, na čelu s ravnateljem gosp. Željkom Obradovićem, su predstavljali gosp. Denis Tabučić, zaposlenik Sektora za geoinformatiku, gosp. Ivan Kvesić, angažirani konzultant, te ravnateljica CILAP projekta gđa Anđa Zimić.

Natrag