Posjet novoizabranog veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Andersa Hagelberga Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove - FGU

Novosti pregled

Posjet novoizabranog veleposlanika Kraljevine Švedske u BiH Andersa Hagelberga Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove

03.12.2016 18:16

Novoizabrani veleposlanik Kraljevine Švedske u BiH gosp. Anders Hagelberg posjetio je 2. prosinca 2016. godine Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove i sastao se s ravnateljem Željkom Obradovićem i njegovim suradnicima. Sastanku je prisustvovala i ravnateljica projekta CILAP gđa Anđa Zimić. Ravnatelj Obradović se zahvalio Vladi Kraljevine Švedske na potpori koju daje sektoru zemljišne administracije u Federaciji Bosne i Hercegovine, zaželio novoimenovanom veleposlaniku uspješan mandat i upoznao ga s trenutačnim aktivnostima, te misijom i vizijom Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Koordinator projekta CILAP gosp. Denis Tabučić je prezentirao stanje realizacije projekta CILAP i upoznao veleposlanika i njegove suradnike s realizacijom aktivnosti u svim komponentama. Realizacija projekta je počela 2013. i trajat će do 2019. godine. Vrijednost projekta za BiH je oko 6 milijuna eura. Glavna aktivnost projekta je tehnička potpora Projektu registracije nekretnina – RERP, kojim se usuglašavaju podaci zemljišne knjige i katastra u urbanim prostorima Federacije Bosne i Hercegovine. Projektom CILAP se također daje potpora uspostavi adresnog registra, procijeni vrijednosti nekretnina, uspostavi digitalnog arhiva, gravimetrije i određivanju geoida za BiH.

Važno je istaknuti da Bosna i Hercegovina i Švedska imaju sličan sustav   zemljišne administracije te da u okviru projekta CILAP Vlada Kraljevine Švedska i geodetska uprava Kraljevine Švedske daju potporu izgradnji kapaciteta zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini.

Veleposlanik Kraljevine Švedske gosp. Hagelberg je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim postignutim rezultatima projekta CILAP i naglasio da sektor zemljišne administracije u Bosni i Hercegovini i dalje može računati na podršku Kraljevine Švedske.

Ravnatelj Obradović je veleposlaniku Kraljevine Švedske gosp. Hagelbergu uručio prve primjerke topografske karte 1:250 000 Bosne i Hercegovine.

Natrag