Posjet izaslanstva Norveške agencije za mapiranje i katastar - FGU

Novosti pregled

Posjet izaslanstva Norveške agencije za mapiranje i katastar

25.01.2017 15:24

Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 24. 1. 2017. godine posjetilo izaslanstvo Norveške agencije za mapiranje i katastar. Članovi izaslanstva, ravnatelj Odjela za međunarodnu suradnju gosp. Helge Onsrud te projekt-menadžerica gđa Maria Lodin, sastali su se s ravnateljem Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željkom Obradovićem i koordinatorom projekta Javne službe za tržište nekretnina i europske integracije gosp. Denisom Tabučićem.

Cilj posjeta je koordinacija tekućih aktivnosti na provedbi projekta Javne službe za tržište nekretnina i europske integracije, koji se u Bosni i Hercegovini provodi u skladu s potpisanim sporazumom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Kraljevine Norveške. Osnovni cilj projekta je jačanje kapaciteta u Federalnoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslovei Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS, u sferi pripreme, pohranjivanja i širenja geografskih informacija.

Povod ovom posjetu su aktualne aktivnosti u provedbi projekta, vršenje evaluacije i odabira pružatelja usluga izrade IT sustava digitalnog arhiva, koji će se odabrati putem javne nabave.

Također su planirane i razmatrane aktivnosti u vezi s nastavkom donatorske suradnje kroz provedbu novog projekta, u trajanju od tri godine.

Projekt za cilj ima:

-       uspostavu nivelmana visoke točnosti

-       detaljni gravimetrijski premjer

-       određivanje geoida

-       unapređenje mreže permanentnih stranica

-       implementaciju sustava DA u široj razmjeri.

Usuglašavanjem i ostalih aktivnosti u vezi s projektom, uspješno je okončan posjet izaslanstva Norveške agencije za mapiranje i katastar.

Natrag