Održana završna svečanost povodom okončanja CILAP projekta - FGU

Novosti pregled

Održana završna svečanost povodom okončanja CILAP projekta

01.12.2022 09:15

Službena svečanost povodom okončanja projekta “Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini”- CILAP održana je u srijedu 30.11.2022. godine u Mostaru. Projekt "Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini" –CILAP bio je dugoročni desetogodišnji projekt sa općim ciljem povećanja učinkovitosti i pouzdanosti procedura u zemljišnoj administraciji Bosne i Hercegovine.

Razvojnom suradnjom između Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Lantmäteriet-a (Švedska uprava za mapiranje, katastar i upis prava) uz podršku Veleposlanstva Švedske u Bosni i Hercegovini i Švedske agencije za međunarodnu suradnju i razvoj (Sida) su ojačani kapaciteti institucija i ostvareni značajni rezultati u oblastima adresnog registra, registra cijena nekretnina, geodetske infrastrukture, informacijskih tehnologija, digitalnog arhiva, a isti su predstavljeni na završnoj svečanosti.

Završna svečanost okupila je rukovoditelje, službenike, konsultante i predstavnike projektnih partnera i institucija uključenih u zemljišnu administraciju u BiH i aktivnosti projekta. Svečanost je ujedno bila prilika za zahvalu svim sudionicima u projektnim aktivnostima na ogromnom zalaganju u oba BIH entiteta, a koji su dali značajan doprinos da donacija Kraljevine Švedske bude učinkovita i rezultira boljom uslugom svim interesnim skupinama a posebno građanima Bosne i Hercegovine kroz modernizaciju zemljišne administracije i razvoja e-servisa.

Po okončanju završne svečanosti održan je i zaključni upravni odbor projekta.

Završnoj svečanosti prethodilo je obraćanje medijima ravnatelja Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željka Obradovića i ravnatelja Republičke uprave za geodetske i imovinsko - pravne poslove gosp. Dragana Stankovića, te predstavnika donatora, zamjenika ravnatelja Švedske uprave za katastar i mapiranje te rukovoditeljice suradnje u Švedskoj agenciji za međunarodnu suradnju i razvoj pri Veleposlanstvu u Bosni i Hercegovini.

Isječak iz medijskog obraćanja moguće je pregledati na narednom URL-u: https://www.youtube.com/watch?v=8QqX3p4Ka24&ab_channel=Federalnanovinskaagencija-FENA

Natrag