Održana završna konferencija IMPULS projekta - FGU

Novosti pregled

Održana završna konferencija IMPULS projekta

13.11.2019 17:30

Završna konferencija IMPULS projekta je održana u Banja Luci od 12.-14. studenoga 2019. godine u organizaciji Republičke uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove Republike Srpske. Na konferenciji su prezentirani rezultati projekta koji se od 2014. godine uz pomoć donacije Kraljevine Švedske provodio u zemljama regije Zapadnog Balkana.

Tijekom svečanog dijela konferencije prisutnima se obratila veleposlanica Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini gđa Johanna Strömquist, istaknuvši zadovoljstvo provedbom ovog jedinstvenog projekta, te najavila i buduću podršku zemljama regije Zapadnog Balkana i agencijama zemljišne administracije. Pored veleposlanice prisutnima su se obratili i entitetski zvaničnici, kao i predstavnici Agencije za međunarodni razvoj Kraljevine Švedske (Sida).

Glavni cilj IMPULS projekta je bio da zemlje regije Zapadnog Balkana razviju moderan i funkcionalan okvir za dijeljenje prostornih podataka sukladno regionalnim i međunarodnih zahtjevima. Cilj projekta je i ubrzanje razvoja inovativnih INSPIRE usluga za bolje donošenje odluka te postizanje interoperabilnosti podataka i usluga. Zemlje korisnice projekta su: Bosna i Hercegovina, Albanija, Crna Gora, Srbija, Makedonija i Kosovo.

Za prisutne sudionike je organiziran prikladan program fokusiran na prezentaciju rezultata i koristi provedbe projekta, a nacionalni koordinator za Federaciju BiH gđa Slobodanka Ključanin je ovom prilikom prezentirala dostignuća Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove na polju infrastrukture prostornih podataka (IPP).

Programom je također predviđena i panel diskusija na temu naučenih lekcija tijekom provedbe projekta u kojoj su sudjelovali rukovoditelji agencija korisnica projekta. Federalnu upravu za geodetske i imovinsko – pravne poslove je predstavljao ravnatelj Uprave.

Federalnu upravu za geodetske i imovinsko – pravne poslove su predstavljali ravnatelj gosp. Željko Obradović, pomoćnik ravnatelja za geoinformatiku gosp. Nedžad Pašalić, koordinator IMPULS projekta za Federaciju BiH gđa Slobodanka Ključanin, uposlenik sektora za geoinformatiku gosp. Denis Tabučić i angažirani konsultant IMPULS projekta gosp. Hajrudin Kaljun.

Natrag