ODRŽANA SKUPŠTINA GEODETSKOG DRUŠTVA HERCEG-BOSNE - FGU

Novosti pregled

ODRŽANA SKUPŠTINA GEODETSKOG DRUŠTVA HERCEG-BOSNE

22.06.2017 08:45

Geodetsko društvo Herceg-Bosne na Kupresu je održalo godišnju skupštinu. Na skupštini su sudjelovali članovi Društva te gosti iz Republike Hrvatske.

Prisutnima se najprije obratio gosp. Ivan Lesko, predsjednik Geodetskog društva Herceg-Bosne, te istaknuo kako je Društvo tijekom prošle godine nastavilo pozitivan trend rasta i razvitka te se zahvalio svim članovima na potpori i suradnji.

U radnom dijelu ovogodišnje skupštine podneseni su i usvojeni sljedeći dokumenti: izvješća o radu i financijskom poslovanju u proteklom razdoblju, te program rada i proračun za iduću godinu. Usvojeno je također i Izvješće o radu Fondacije za stipendiranje studenata geodezije i geoinformatike. Radni dio ovogodišnje skupštine je završio predstavljanjem dvobroja Godišnjaka 2015. - 2016., koji sadrži sve važne događaje iz struke iz protekle dvije godine.

Drugi dan skupštine obilježili su mnogi edukativni, sportski i zabavni sadržaji. U edukativnom dijelu ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović je prezentirao najvažnije aktivnosti Uprave. Istaknuo je posebno Projekt registracije nekretnina, te CILAP projekt, kao i nastavak rada na Zakonu o izmjeri i registraciji nekretnina. U drugoj prezentaciji su predstavljene aktivnosti koje provodi Državna geodetska uprava RH, koje je prezentirao zamjenik ravnatelja gosp. Antun Vidaković. Na kraju edukativnog dijela gosp. Zdravko Prka je održao prezentaciju na temu „Vještačenje – očekivanja i stvarne mogućnosti“, u kojoj je detaljno pojašnjen postupak vještačenja, s naglaskom na katastarski plan i način na koji nastaje.

Natrag