Održana sjednica Vijeća za infrastrukturu prostornih podataka FBiH - FGU

Novosti pregled

Održana sjednica Vijeća za infrastrukturu prostornih podataka FBiH

09.11.2016 11:16

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove 8. studenoga 2016. godine održana je četvrta redovita sjednica Vijeća infrastrukture prostornih podataka (IPP) Federacije BiH (FBiH).

Uspostavom IPP-a FBiH stvorit će se potrebni preduvjeti za efikasno prikupljanje, obradu, standardizaciju i korištenje prostornih podataka na svim razinama subjekata i korisnika. Između ostalog, na sjednici je razmatran i usvojen trogodišnji plan Vijeća IPP-a FBiH. Sukladno usvojenom planu, u sljedeće tri godine planirano je osnivanje radne skupine za institucionalna i pravna pitanja, a jedna od temeljnih zadaća radne skupine bit će priprema teksta zakona o IPP-u i definiranje okvira za upravljanje podacima IPP-a FBiH.

Planirano je i usvajanje registra subjekata IPP-a i registra izvora podataka IPP-a te uspostava Geoportala IPP-a FBiH. Također, osnovat će se i druge radne skupine potrebne za realizaciju planiranih aktivnosti i stalna educiranja zaposlenika subjekata i drugih zainteresiranih sudionika IPP-a FBiH putem radionica i seminara. Sljedeća sjednica Vijeća IPP-a FBiH održat će se do polovice prosinca 2016. godine, na kojoj će se pripremiti i izvješće o radu za 2016. godinu.

Natrag