Održana radionica u okviru regionalnog IPP projekta IMPULS - FGU

Novosti pregled

Održana radionica u okviru regionalnog IPP projekta IMPULS

10.09.2014 12:56

U okviru početne faze novog regionalnog projekta IMPULS u Gävleu, Švedska, je održana radionica u razdoblju od 1. do 5. 9. 2014. godine.
Cilj radionice bilo je detaljno planiranje provedbe projekta, odgovornosti pojedinih komponenti, načina usklađivanja svih aktivnosti, administracije projekta i slično. Kroz niz vježbi i diskusija radilo se na određivanju očekivanih benefita i potreba za svakog sudionika predloženog projekta.
Ovom je prilikom domaćin radionice organizirao i prigodan „kick off“ događaj koji je kroz niz zanimljivih aktivnosti svim prisutnim sudionicima pokazao snagu timskog rada i suradnje, što je glavna snaga ovog regionalnog projekta.

Rezultati ove radionice su:
- prijedlog aktivnosti za cijeli projekt
- detaljan plan aktivnosti na projektu do kraja 2015. godine
- detaljan plan aktivnosti do kraja 2015. godine za svaku od 6 komponenti projekta
- određeni su prioriteti za provedbu
- dogovoreni su online treninzi i edukacije
- određeni su pomoćni alati za komunikaciju i dijeljenje dokumenata
- usuglašeni su datumi sastanaka upravnog odbora projekta
- analiza rizika.
Glavni cilj projekta je da zemlje regije imaju moderan i funkcionalan okvir za dijeljenje prostornih podataka u skladu s regionalnim i međunarodnim zahtjevima. Također, cilj je da se ubrza razvoj inovativnih INSPIRE usluga za bolje donošenje odluka te da se postigne interoperabilnost podataka i usluga. Zemlje korisnice projekta su: Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Srbija, Makedonija i Kosovo. Projekt IMPULS će financirati Švedska međunarodna razvojna agencija (SIDA) s Lantmäterietom (švedska geodetska uprava) kao partnerom. Državna geodetska uprava Republike Hrvatske će sudjelovati kao mlađi partner Lantmäterieta na ovom projektu.

Natrag