Održana radionica u okviru komponente 6: Podrška pri uspostavi digitalnog arhiva, integracija u poslovne procese i korištenje u svakodnevnom poslovanju - FGU

Novosti pregled

Održana radionica u okviru komponente 6: Podrška pri uspostavi digitalnog arhiva, integracija u poslovne procese i korištenje u svakodnevnom poslovanju

15.09.2017 18:34

U sklopu CILAP projekta (Capacity Building for Improvement of Land Administration and Procedures in BiH), koji se u Bosni i Hercegovini provodi uz pomoć donatorskih sredstava Kraljevine Švedske, u razdoblju od 12. do14. 9. 2017. godine u Laktašima je održana zajednička radionica komponente 6: Podrška pri uspostavi digitalnog arhiva, integracija u poslovne procese i korištenje u svakodnevnom poslovanju. Radionica je organizira u suradnji s norveškim donatorskim projektom „Javne službe za tržište nekretnina i europske integracije", u sklopu čijih aktivnosti se i razvija IT sustav digitalnog arhiva za obje entitetske geodetske uprave u Bosni i Hercegovini. Cilj održavanja radionice je bio predstaviti trenutačno stanje razvoja IT sustava digitalnog arhiva te usuglašavanje finalnih aktivnosti.

Radionici su, osim djelatnika Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Republičke uprave za geodetske i imovinsko pravne poslove Republike Srpske, prisustvovali i predstavnici odabranih pilot-lokacija (Gradačac i Laktaši), predstavnici angažiranih pružatelja usluga izrade IT sustava digitalnog arhiva, te stručnjaci iz Lantmäterieta Tobias Lundberg i Torbjörn Porsander, projekt-menadžerica norveškog projekta Maria Lodin te ravnateljica CILAP projekta Anđa Zimić sa suradnicima.

Tijekom prvog dana radionice predstavnici geodetskih uprava su predstavili poduzete aktivnosti na uspostavi digitalnog arhiva, kao i svoja iskustva stečena kroz suradnju s angažiranim pružateljima usluga na polju razvoja IT sustava. Drugi dan radionice održane su prezentacije pružatelja usluga, koji su ovom prilikom predstavili IT sustave digitalnog arhiva u trenutačnoj fazi razvoja. Nakon prezentacija uslijedila je diskusija u okviru koje su sudionici dali svoja viđenja ponuđenih rješenja te potrebnih aktivnosti do izrade finalnih verzija IT sustava digitalnog arhiva. Posljednjeg dana radionice detaljno su razmatrane preostale aktivnosti te su iste usuglašene s projekt- menadžericom norveškog donatorskog projekta Marijom Lodin.

Zajednički zaključak je da su pružatelji usluga u suradnji s djelatnicima geodetskih uprava u BiH u dosadašnjem razdoblju napravili nužne aktivnosti koje jamče uspješan završetak razvoja IT rješenja u predviđenim rokovima.

Radionici su u ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove prisustvovali Nedžad Pašalić, pomoćnik ravnatelja u Sektoru za geoinformatiku, Denis Tabučić, zaposlenik Sektora za geoinformatiku i koordinator CILAP projekta za FBiH, Amira Babić, zaposlenica Sektora za geoinformatiku i voditeljica radne komponente 6 projekta, te suradnici Sead Hadžić i Nedim Hadžiosmanović.

Natrag