ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU KOMPONENTE 5: PODRŠKA RAZVOJU IKT-A I GEOINFORMACIJSKOG SUSTAVA - FGU

Novosti pregled

ODRŽANA RADIONICA U OKVIRU KOMPONENTE 5: PODRŠKA RAZVOJU IKT-A I GEOINFORMACIJSKOG SUSTAVA

30.03.2017 08:04

U organizaciji CILAP projekta (Capacity Building for Improvement of Land Administration and Procedures in BiH), koji se u Bosni i Hercegovini provodi uz pomoć donatorskih sredstava Kraljevine Švedske, u Banja Luci je u razdoblju od 28. do 30. ožujka 2017. godine (u prostorijama Republičke uprave za geodetske imovinsko-pravne poslove RS) održana dvodnevna radionica kao dio planiranih aktivnosti Komponente 5: Podrška razvoju IKT-a i geoinformacijskog sustava.

Predstavnici entitetskih uprava su ovom prilikom održali prezentaciju trenutačnog stanja u vezi s IKT-om i geoinformacijskim sustavima, što je poslužilo kao osnova za diskusiju, formiranje liste budućih aktivnosti i definiranje potreba za daljnju podršku u okviru CILAP projekta.

Planovi za podršku uspostavljanja i razvoja IKT-a i geoinformacijskih sustava nastavljaju se u skladu s potrebama entitetskih uprava za geodetske imovinskopravne poslove, te nadolazećim projektnim aktivnostima u vezi s razvojem adresnog registra, registra cijena nekretnina i digitalnog arhiva. Radionicu je veoma uspješno vodio konzultant Tobias Lundberg, zaposlenik švedske geodetske uprave – Lantmäteriet, koji je ovom prilikom također održao i veoma zanimljive prezentacije na teme implementacije digitalnih potpisa, live-replikacije sadržaja baza podataka, monitoringa virtualiziranog serverskog okruženja, sigurnosti podataka i dr.

Radionici su u ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove prisustvovali Sead Hadžić, Marko Puljić, Ivan Kvesić, Nedim Hadžiosmanović i Denis Tabučić.

Natrag