Održana radionica o infrastrukturi prostornih podataka Federacije BiH za subjekte iz Unsko-sanske županije i županije Središnja Bosna - FGU

Novosti pregled

Održana radionica o infrastrukturi prostornih podataka Federacije BiH za subjekte iz Unsko-sanske županije i županije Središnja Bosna

08.09.2022 15:10

U Jajcu je 8.9.2022. godine održana radionica na temu “Uspostavljanje suradnje sa subjektima IPP“ u organizaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove u sklopu provođenja plana edukacija RERP AF projekta, a sve kako bi se predstavile aktualnosti iz oblasti infrastrukture prostornih podataka, rezultati i izazovi koji nas očekuju tijekom slijedećeg perioda.

Stupanjem na snagu Zakona o infrastrukturi prostornih podatka Federacije Bosne i Hercegovine Federalna uprava za geodetske i imovinsko pravne poslove je dobila središnju ulogu kao Koordinacijsko tijelo IPP FBiH, koje između ostalog priprema operativne programe Vlade FBiH u području IPP FBiH, koordinira i nadzire primjenu provedbenih propisa donesenih na temelju Zakona.

Radionici su prisustvovali identificirani Subjekti IPP FBiH sa područja Unsko-sanske i županije Središnja Bosna, a koji u nadležnosti imaju upravljanje i održavanje dijela prostornih podataka. Tijekom radionice je subjektima IPP-a FBiH posebno skrenuta pažnja na odredbe Zakona koji propisuju prava i obveze Subjekata IPP FBiH. Subjekti IPP FBiH su obvezni sudjelovati u uspostavljanju, održavanju i razvoju IPP FBiH putem osiguranja dostupnosti svih informacija, uključujući metapodatke, tehničke uvjete i odgovarajuće mrežne usluge nužne za interoperabilnost i usluge Geoportala IPP FBiH.

Tijekom radionice su usuglašeni prioriteti i naredni koraci u ostvarivanju suradnje subjekata sa koordinacijskim tijelom IPP FBiH.

Natrag