Održana radionica na temu “Nastavak izrade tehničke dokumentacije za Registar cijena” - FGU

Novosti pregled

Održana radionica na temu “Nastavak izrade tehničke dokumentacije za Registar cijena”

10.07.2015 10:06

U skladu s planiranim aktivnostima CILAP projekta, u Sarajevu je u razdoblju od 6. do 10. srpnja 2015. godine održana radionica s članovima radnih skupina komponente vezane za procjenu nekretnina i komponente vezane za razvoj IKT-a.

Osnovni zadatak radionice bio je pregled i završavanje tehničke specifikacije za potrebe tendiranja IT sustava Registra cijena nekretnina. Tijekom radionice definiran je i model podataka sustava za obje uprave, pri čemu je određena nužnost podataka pri unosu, njihovi izvori, kao i koji podaci su zahtijevani za različite tipove nekretnina.

Izvršen je pregled šifrarnika i njihovo prilagođavanje potrebama obje uprave, kao i određivanje predefiniranih vrijednosti atributa koji će biti ponuđeni pri unosu. Razgovaralo se i o logičkim kontrolama koje će biti sastavni dio softvera kako bi se izvršila kontrola unosa podataka i osigurali kvalitetni podaci. Kao rezultat diskusije definirane su osnovne logičke kontrole, razgovaralo i o predefiniranoj bazi podataka izvješća o pogreškama pri radu s aplikacijom te su definirani osnovni slučajevi i upozorenja.

Natrag