ODRŽANA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA U SKOPLJU - FGU

Novosti pregled

ODRŽANA MEĐUNARODNA KONFERENCIJA U SKOPLJU

14.10.2022 00:27

Međunarodna konferencija povodom obilježavanja 95 godina postojanja Geodetske uprave i 75 godina od prve izmjere na teritoriju Sjeverne Makedonije je održana u Skoplju u organizaciji Agencije za nekretnine. Na konferenciji je sudjelovao veliki broj zvaničnika, predstavnika raznih udruženja i katastarskih agencija iz Europe i regije.

Ravnatelj Agencije za nekretnine gosp. Boris Tundzev je otvorio konferenciju naglašivši povijest sektora zemljišne administracije na teritoriju Sjeverne Makedonije ali i rezutate u realizaciji suštinskih projekata geodetskog i katastarskog sektora.

Prisutnima se obratio i gosp. Dimitar Kovachevski, premijer Vlade Sjeverne Makedonije i istakao važnost i ulogu Agencije za nekretnine u ukupnom državnom sustavu.

Održan je i radni dio u kome su sudjelovali predstavnici Agencije za nekretnine Sjeverne Makedonije te predstavnici pojedinih europskih katastarskih i kartografskih agencija, Eurogeographicsa, UNGGIM-a, CLGE-a, Sida-e, WB-e, JICA-e i drugih.

Bila je to prilika za prezentacije predstavnika donatora glede benefita od realiziranih projekata te onih koji se trenutno realiziraju na teritoriju Sjeverne Makedonije.

Na konferenciji je ispred Federalne geodetske uprave sudjelovao ravnatelj, gosp. Željko Obradović.

Natrag