Održana izvanredna skupština EuroGeographicsa - FGU

Novosti pregled

Održana izvanredna skupština EuroGeographicsa

16.05.2014 15:21

U Leuvenu, Belgija, je od 13. do 14. svibnja 2014. godine održana izvanredna generalna skupština EuroGeographicsa.

Ovaj vid okupljanja, koji je dogovoren na godišnjoj generalnoj skupštini održanoj u Helsinkiju (Finska) 2012., dao je priliku članovima da dobiju uvid u financijske račune asocijacije, da svojim glasovima odluče o novim članovima udruženja i da tijekom dvodnevnog druženja saznaju više o mreži razmjene znanja koju EuroGeographics razvija. Također, svi članovi su tijekom oba dana okupljanja dobili priliku za aktivnu diskusiju i debatu na razne teme, a u fokusu rasprava su bili produkti i usluge koje EuroGeographics putem svojih članova razvija i nudi potencijalnim klijentima. Poseban naglasak stavljen je na provedbuprojekta ELF (European Location Framework), koji EuroGeographics provodi uz pomoćgrant sredstava EU-a i kroz veliki angažman svojih članova.

Sve članove je obradovala informacija da EurogeoGraphics pokreće još jednu mrežu za razmjenu znanja, POS KEN (PositioningKnowlage Exchange), te je otvoren poziv za predsjedavanje ovom grupom, ali i za sudjelovanje u odboru koji upravlja radom mreže.

Odlukom putem glasovanja, i to velikom većinom,u udruženje EuroGeographicsa primljene su dvije nove organizacije: Ured za registraciju nekretnina iz Albanije i Teritorijalna komisija Visokog vijeća Španjolske.

Također, jednoglasno su usvojeni konačni financijski računi asocijacije za 2013. godinu te će isti biti registrirani u Belgijskom trgovačkom sudu.
Izvanrednoj skupštini EuroGeographicsa u ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, koja je punopravni član organizacije, prisustvovao je Denis Tabučić – zaposlenik Sektora za geoinformatiku.

Sljedeća redovita godišnja skupština sa sudjelovanjem generalnih direktora svih agencija održat će se u listopadu 2014. godine u Kišinjevu(Moldavija).

Natrag