ODRŽANA IMPULS RADIONICA NA INSPIRE – GEOSPATIAL WORLD FORUM KONFERENCIJI - FGU

Novosti pregled

ODRŽANA IMPULS RADIONICA NA INSPIRE – GEOSPATIAL WORLD FORUM KONFERENCIJI

30.05.2015 18:08

Na konferenciji INSPIRE – GEOSPATIAL WORLD FORUM, a u okviru regionalnog projekta izgradnje kapaciteta na polju infrastrukture prostornih podataka – IMPULS, u kojem Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove sudjeluje zajedno s ostalim katastarskim agencijama iz regije Zapadnog Balkana, a koji je potpomognut od strane geodetske uprave Kraljevine Švedske – Lantmäteriet i Državne geodetske uprave Republike Hrvatske, održana je zajednička radionica tijekom koje su prikazani postignuti rezultati u prvoj godini IMPULS projekta. Također, predstavljeni su planovi i ciljevi koji se projektom žele dostići: postavljanje osnove za tehničku interoperabilnost, širenje prostornih podataka putem usluga, razmjena prostornih podataka s drugim javnim institucijama na lokalnoj i regionalnoj razini. Naglašene su osnovne vrijednosti koje IMPULS projekt slijedi, a to su: suradnja, koordinacija, transparentnost i dijeljenje podataka.

Predstavnik Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Denis Tabučić (zaposlenik Sektora za geoinformatiku), koji ima ulogu regionalno odgovorne osobe za WP2 (Radni paket 2 – Data Sharing Policy and Regulations), ovom je prilikom održao prezentaciju aktivnosti u okviru spomenutog radnog paketa.

Ovogodišnja INSPIRE (Infrastruktura za prostorne podatke u Europskoj uniji) konferencija organizirana je u suradnji s Geospatial World Forumom i održana je pod nazivom „INSPIRE – GWF 2015„ od 25. do 29. 5. 2015. godine u Lisabonu, Portugal. 

Natrag