Održana generalna skupština EuroGeographics-a za 2021. godinu - FGU

Novosti pregled

Održana generalna skupština EuroGeographics-a za 2021. godinu

19.05.2021 13:25

Redovita generalna skupština EuroGeographics-a je održana 17. i 18.05.2021. godine putem elektroničkih komunikacijskih kanala. Sudjelovalo je preko 70 izaslanika iz više od 50 agencija iz različitih Europskih država, a ispred Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove su sudjelovali ravnatelj gosp. Željko Obradović i pomoćnik ravnatelja u Sektoru za upravljanje projektima iz programa javnih investicija gosp. Denis Tabučić.

Ovakva alternativna metoda komunikacije i okupljanja je ipak omogućila članovima uvid u financijske račune udruženja i saznanja o mrežama razmjene znanja koju EuroGeographics vodi i razvija za različite cjeline poslovanja. Razgovaralo se i o poslovanju geodetskih uprava pod utjecajem pandemije Covid-19 te o tekućim i planiranim projektima Eurogeographicsa.

Tijekom ovogodišnje skupštine članovi udruženja odlučivali su o narednom točkama, a glasovanje neophodno za formalno poslovanje je također izvršeno putem elektroničkih kanala komunikacije.

1. Izvještaj upravnog odbora Generalnoj skupštini

2. Odobrenje godišnjih računa za 2020. godinu i razrješenje administratora

3. Odobrenje revidiranog proračuna za 2021. godinu

4. Odobrenje pretplata za članstvo 2022.-2026.

5. Izbor članova upravnog odbora

S obzirom da je naredna redovita godišnja skupština sa učešćem generalnih ravnatelja svih agencija planirana za održavanje tijekom 5. mjeseca 2022. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, ravnatelj uprave je tijekom formalnog dijela skupštine održao i prezentaciju vezanu za organizaciju ovog događaja.

Natrag