Održan završni sastanak sa predstavnicima Svjetske banke - FGU

Novosti pregled

Održan završni sastanak sa predstavnicima Svjetske banke

12.11.2015 09:56

U Banjaluci je 11. studenoga 2015. godine održan završni sastanak predstavnika Svjetske banke i predstavnika entitetskih uprava za geodetske i imovinskopravne poslove. Sastanku je prethodio donatorski sastanak te sjednica Koordinacijskog odbora projekta „Registracija nekretnina“, koji se realizira u Bosni i Hercegovini s ciljem usuglašavanja podataka između zemljišne knjige i katastra u urbanim područjima u Federaciji BiH, odnosno izlaganja nekretnina na javni uvid u Republici Srpskoj.

Tijekom ove misije predstavnika Svjetske banke izvršen je uvid u trenutačnu realizaciju projekta po svim komponentama. Predstavnici entitetskih uprava prezentirali su dosadašnje aktivnosti projekta i istaknuli svoju angažiranost i predanost u provedbi svih planiranih aktivnosti projekta.

Istaknuta je dobra suradnja s ostalim institucijama, posebno osnovnim sudovima i zemljišnoknjižnim uredima u Federaciji BiH, što je i temeljni uvjet uspješne realizacije planiranih aktivnosti.

Predstavnici Svjetske banke su istaknuli svoje zadovoljstvo pristupom entitetskih uprava i ostalih sudionika projekta i izrazili želju za uspješnim nastavkom projekta.

Sljedeći posjet predstavnika Svjetske banke je planirana u lipnju 2016. godine, kada će se izvršiti i detaljnija srednjoročna analiza projekta.

Natrag