ODRŽAN ZAVRŠNI SASTANAK PREDSTAVNIKA SVJETSKE BANKE I ENTITETSKIH UPRAVA ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE - FGU

Novosti pregled

ODRŽAN ZAVRŠNI SASTANAK PREDSTAVNIKA SVJETSKE BANKE I ENTITETSKIH UPRAVA ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

17.05.2017 13:05

U Banja Luci je 17. 5. 2017. godine, u okviru redovite misije Svjetske banke, u prostorijama Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske održan završni sastanak predstavnika Svjetske banke i entitetskih uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove u svrhu praćenja realizacije Projekta registracija nekretnina (RERP), koji se financira kreditnim sredstvima Svjetske banke.

Provedba projekta je počela u rujnu 2013. godine, a glavna aktivnost projekta je usuglašavanje katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka u urbanim sredinama u Federaciji BiH, odnosno izlaganje nekretnina na javni uvid u Republici Srpskoj.

U okviru ove redovite misije Svjetske banke (3. - 17. svibnja 2017.) izvršena je analiza svih komponenti i aktivnosti predviđenih projektom i dane su smjernice za provedbu sljedećih aktivnosti u okviru projekta. Imajući u vidu kompleksnost u pojedinim fazama provedbe projekta, istaknuto je obostrano zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima i dana puna potpora entitetskim geodetskim upravama i jedinicama za provedbu projekta.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici CILAP projekta koji, pored drugih aktivnosti, pružaju i tehničku potporu Projektu registracije nekretnina.

U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove sastanku su prisustvovali ravnatelj gosp. Željko Obradović i pomoćnik ravnatelja, rukovoditelj Jedinice za provedbu projekta RERP gosp. Nedžad Pašalić.

Natrag