Održan upravni odbor CILAP projekta - FGU

Novosti pregled

Održan upravni odbor CILAP projekta

02.02.2022 15:48

U Banja Luci je 02.02.2022. godine održan redoviti godišnji sastanak Upravnog odbora projekta „Izgradnja kapaciteta za unapređenje zemljišne administracije i procedura u Bosni i Hercegovini“ – CILAP.

Sjednici Upravnog odbora se ovom prilikom pridružila i veleposlanica Kraljevine Švedske u Bosni i Hercegovini, gđa Johana Stromkvist koja je ovom prilikom pozdravila prisutne sudionike i naglasila zadovoljstvo kontinuirane Švedske donatorske podrške sektoru zemljišne administracije u BiH. Veleposlanica Stromkvist podržala je i mogućnost buduće podrške sukladno nedavno usvojenoj Strategiji Kraljevine Švedske za podršku reformama na Balkanu 2021.- 2027. godine.

Na sjednici Upravnog odbora su sudjelovali:

-Anders Lundquist, zamjenik ravnatelja Lantmäteriet-a

-Željko Obradović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove

-Dragan Stanković, vršitelj dužnosti ravnatelja uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS

-Andja Zimić, ravnateljica CILAP projekta

-Mikael Lilje, rukovoditelj Odjeljenja za međunarodne usluge, Lantmäteriet

-Eva Gibson Smedberg, predstavnica Veleposlanstva Kraljevine Švedske

-Nedim Bukvić, predstavnik SIDA-e

-Denis Tabučić, pomoćnik ravnatelja Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove

-Jasenko Nedinić, pomoćnik ravnatelja uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove RS

Na sastanku upravnog odbora je razmatrano i usvojeno izvješće o radu i napretku za 2021. godinu, kao i plan aktivnosti za tekuću 2022. godinu koja je ujedno i završna.

Tijekom sastanka Upravnog odbora su razmatrani i planovi za buduću suradnju i podršku sektoru zemljišne administracije u Bosn i Hercegovini, s obzirom na usvojenu Strategiju Kraljevine Švedske za podršku reformama na Balkanu 2021.- 2027. godine.

Svi sudionici sastanka su izrazili zadovoljstvo dosadašnjom implementacijom i rezultatima donatorskog projekta i zaključili da je podrška koju ovaj i slični projekti pružaju izuzetno važni ne samo za razvoj geodetskih uprava kao neposrednih korisnika, nego i za ukupno unapređenje sustava zemljišne administracije u BiH. Aktivnosti projekta doprinose ekonomskom i socijalnom razvoju, održivom tržištu nekretnina, održivom korištenju zemljišta i pristupanju EU-u, što predstavlja opće razvojne ciljeve projekta.

Natrag