ODRŽAN SEMINAR ZA TUZLANSKU I POSAVSKU ŽUPANIJU - FGU

Novosti pregled

ODRŽAN SEMINAR ZA TUZLANSKU I POSAVSKU ŽUPANIJU

26.09.2018 10:17

U Tuzlanskoj županiji je 25. rujna godine održan seminar pod nazivom “Projekti zemljišne administracije u Tuzlanskoj i Posavskoj županiji - iskustva, koristi i naredne aktivnosti“. Seminar je organiziran od strane Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i Udruženja građana geodetske struke „Geodet“, uz podršku Švedskog donatorskog projekta „CILAP“.

Gospodin Alen Mešaljić, predsjednik udruženja je poželio dobrodošlicu mnogobrojnim sudionicima te iskoristio prigodu da se zahvali ravnatelju Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove i ravnateljici CILAP projekta na dosadašnjoj suradnji i organiziranom seminaru.

Ravnateljica CILAP projekta gđa Andja Zimić je pozdravila sve prisutne i ukratko predstavila rezultate projekta. Ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko- pravne poslove, gospodin Željko Obradović je predstavio aktualnosti u radu, trenutačne projekte kao i planirane aktivnosti.

Kroz prezentaciju gđe. Željke Kolobarić je predstavljeno pregledno stanje Adresnog registra, postupak uspostave Adresnog registra u jedinicama lokalne samouprave u Tuzlanskoj/Posavskoj županiji, rezultati i izazovi koji predstoje tijekom sljedećeg perioda uspostave.

Sve o Registru cijena nekretnina - aplikaciji, suradnji, rezultatima trenutne implementacije predstavila je gospođa Vedrana Vučić, a dio seminara u vezi s razvojem sustava Digitalnog arhiva u Federaciji BiH prezentirala je gđa Edina Behić- Bolić.

U drugom dijelu seminara je gospodin Eldin Ferhatbegović iz udruženja “Geodet” predstavio „Sustav za upravljanje katastrom komunalnih uređaja“ a gospodin Almir Karabegović održao prezentaciju na temu „ Digitalna arhiva- tehnologije, standardi i metapodaci“. Gospodin Ferid Durmišević je predstavio Adresni Registar Općine Gradačac, a s obzirom da pet katastarskih općina Tuzlanske županije nije uključeno u proces, tijekom rasprave su otvorena mnoga pitanja koja mogu koristiti u daljnjoj suradnji i uključivanje općina u proces.

Seminar je završen dodjelom zahvalnica od strane udruženja „Geodet“ ravnatelju Federalne uprave za geodetske i imovinsko- pravne poslove gospodinu Željku Obradoviću, ravnateljici CILAP projekta gospođi Andji Zimić te koordinatoricama radnih skupina CILAP projekta.

Natrag