Održan seminar na temu „Adresni registar – pojam, značaj i primjena“ - FGU

Novosti pregled

Održan seminar na temu „Adresni registar – pojam, značaj i primjena“

12.02.2016 10:58

Kako bi se predstavio adresni registar, njegov značaj i primjena, u Mostaru je 11. veljače 2016. godine održan seminar u organizaciji Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove.

Seminar je namijenjen svima onima koji izravno ili neizravno sudjeluju u aktivnostima vezanim za adrese, odnosno osobe zadužene za administriranje baza podataka i pravne poslove u postupcima prijave/odjave prebivališta/boravišta u općinama FBiH. U tom smislu, seminaru su prisustvovali predstavnici općina, Federalnog zavoda za statistiku, te županijskih ministarstava unutarnjih poslova u FBiH.

Glavni cilj seminara je upoznavanje zainteresiranih s do sada stečenim iskustvom u vezi s uspostavom adresnog registra. Na seminaru je od strane gosp. Marija Markovića predstavljena i suradnja s drugim institucijama, odnosno korištenje podataka adresnog registra iz perspektive Agencije za identifikacijske isprave, evidenciju i razmjenu podataka Bosne i Hercegovine – IDDEEA. Adresni registar povezan s podacima IDDEEA-e i geodetskih uprava u Bosni i Hercegovini bit će osnova za izdavanje korektnih identifikacijskih dokumenta i registraciju građana, rješavanje komunalnih problema, izdavanje raznih dozvola, te za statističke potrebe.

Natrag