Održan sastanak Upravnog odbora IMPULS projekta i radionica za nacionalne koordinatore - FGU

Novosti pregled

Održan sastanak Upravnog odbora IMPULS projekta i radionica za nacionalne koordinatore

04.05.2015 15:26

U Zagrebu, Republika Hrvatska, su 29. i 30. 4. 2015. godine održane sjednica Upravnog odbora IMPULS projekta i radionica za nacionalne koordinatore projekta.

Dnevni red sastanka Upravnog odbora projekta uključivao je više tekućih aktivnosti koje su ovom prilikom usuglašene između agencija sudionica projekta. Tako je usvojeno izvješće o provedbi projekta za prvi kvartal 2015. godine, usuglašena generalna podrška regionalnom sporazumu o razmjeni prostornih podataka te predložen niz budućih unaprjeđenja kako bi se dodatno osigurala uspješna provedba projekta. Ovom prilikom su također svi prisutni ravnatelji kratkim prezentacijama upoznali svoje kolege iz regije o tekućim aktivnostima, inicijativama i projektima unutar svake agencije.

Radionica za nacionalne koordinatore IMPULS projekta, na kojoj su raspravljani prijedlozi za unaprjeđenje, usuglašen radni plan za 2015. godinu, specificirano sudjelovanje na predstojećoj INSPIRE konferenciji te diskutirane mnoge druge teme, ujedno je poslužila i kao priprema za sastanak Upravnog odbora.

Domaćin ovih događaja je bila Državna geodetska uprava Republike Hrvatske, koja je provedbeni partner Lantmäterietu (švedska geodetska uprava) u ovom projektu. Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove ovom prilikom su predstavljali ravnatelj Željko Obradović – član Upravnog odbora IMPULS projekta, i Denis Tabučić – koordinator projekta.

Natrag