ODRŽAN SASTANAK U PROSTORIJAMA VLADE HERCEGOVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE - FGU

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK U PROSTORIJAMA VLADE HERCEGOVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

19.07.2019 13:00

U prostorijama Vlade Hercegovačko-Neretvanske županije održan je sastanak predsjednika Vlade Dr. sc. Nevenka Hercega, ravnatelja Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gosp. Željka Obradovića i ravnatelja Uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove HNŽ gosp. Ivana Leske.

Teme sastanka su bile projekti i aktivnosti sektora zemljišne administracije koje se realiziraju u županiji Hercegovačko-Neretvanskoj. Posebno su istaknute aktivnosti projekta „Registracija nekretnina“ koji se financira sredstvima Svjetske banke. Na području Hercegovačko-Neretvanske Županije aktivnosti projekta se implementiraju u pet općina (Mostar, Čapljina, Čitluk, Neum i Ravno) a glavna aktivnost projekta je usuglašavanje katastarskih i zemljišno-knjižnih podataka. Kroz ovaj su projekt opremljeni i neki katastarski i zemljišno-knjižni uredi.

Pokrenute su i aktivnosti nastavka procesa izlaganja na javni uvid podataka izmjere koje se također realiziraju u pet općina ove županije (Mostar, Stolac, Ravno, Neum i Prozor/Rama), a od velike je važnosti stavljanje u službenu upotrebu podataka nove izmjere. Na sastanku se razgovaralo i o projektima adresnog registra, registra cijena nekretnina, digitalnog arhiva i drugih aktivnosti. Važno je istaći da svi projekti realiziraju u uskoj suradnji i koordinaciji sa županijskom upravom za geodetske i imovinsko-pravne poslove, općinskim katastrima i osnovnim sudovima .

Jedna od tema je bila i organizacija Regionalne konferencije o katastru (4-6. rujan 2019.) i Kongresa o katastru (29-31 listopad 2019.) u Neumu, na kojima se očekuje veliki broj domaćih gostiju i gostiju iz regije, te drugih europskih zemalja.

Tijekom sastanka je izraženo veliko zadovoljstvo rezultatima realiziranih projekata iz sektora zemljišne administracije u Hercegovačko-Neretvanskoj županiji, a koji su rezultat kako profesionalnog pristupa tako i visoke razine suradnje svih razina vlasti.

Natrag