ODRŽAN SASTANAK U PROSTORIJAMA VLADE HERCEGOVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE - FGU

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK U PROSTORIJAMA VLADE HERCEGOVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE

10.02.2020 20:53

Zajednički sastanak na kojemu su sudjelovali Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije, gosp. Željko Obradović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, gosp. Ivan Lesko, ravnatelj Županijske uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, njihovi suradnici te gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave u Županiji je održan u prostorijama Vlade Hercegovačko-neretvanske županije 10. veljače 2020. godine.

Predsjednik Herceg je u uvodnom obraćanju istaknuo značaj  sektora zemljišne administracije i prostornih podataka za funkcioniranje gospodarstva i društva u cjelini. Zatim su predstavljeni postignuti rezultati  i projekti koji se trenutačno provode u sektoru zemljišne administracije na području Hercegovačko-neretvanske županije. 

Gosp. Željko Obradović, ravnatelj Federalne geodetske uprave je ovom prilikom upoznao nazočne sa aktualnim projektima zemljišne administracije koji se provode u Federaciji  BiH i Županiji. Posebno su istaknuti projekti usklađivanja podataka katastra i zemljišnih knjiga, uspostave adresnog registra i uspostave katastra nekretnina.  Budući da spomenuti projekti ne mogu biti realizirani bez iznimnog doprinosa jedinica lokane samouprave i pojačanog angažmana njihovih nadležnih službi, upućen je i poseban poziv nazočnim predstavnicima jedinica lokalne samouprave za intenzivnijom suradnjom.

Natrag