ODRŽAN SASTANAK U PROSTORIJAMA REPUBLIČKE UPRAVE ZA GEODETSKE I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE REPUBLIKE SRPSKE - FGU

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK U PROSTORIJAMA REPUBLIČKE UPRAVE ZA GEODETSKE I IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE REPUBLIKE SRPSKE

04.09.2020 14:39

U prostorijama Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske je održan sastanak na kojem su sudjelovali ravnateljica gđa Bosiljka Predragović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović i ravnateljica CILAP projekta gđa Andja Zimić.

Na sastanku se razgovaralo o trenutačnim projektima i aktivnostima koje realiziraju dvije uprave. Projekt registracije nekretnina koji se financira kreditnim sredstvima Svjetske Banke je u završnoj fazi a pokrenute su i aktivnosti dodatnog financiranja i nastavka projektnih aktivnosti, a posebno aktivnosti usuglašavanja katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka odnosno uspostave katastra nekretnina u naredne dvije godine. Gravimetrijska mjerenja i projekt nivelmana visoke točnosti su u tijeku a izračun geoida je u zajedničkom interesu dvaju uprava. Razgovaralo se i o trenutnom statusu uspostave i održavanja adresnog registra, registra cijena nekretnina, digitalnog arhiva i drugih aktivnosti podržanih CILAP projektom.

Sastanak je održan sa ciljem sagledavanja trenutnih i planiranja budućih zajedničkih aktivnosti i projekata, a imati točne i sigurne podatke o nekretninama je krajnji cilj svih aktivnosti dvaju uprava i obostrana je želja ne samo nastavak, nego i nadogradnja trenutne suradnje.

Natrag