Održan sastanak u okviru dizajn faze novog Švedskog donatorskog projekta u BiH - FGU

Novosti pregled

Održan sastanak u okviru dizajn faze novog Švedskog donatorskog projekta u BiH

29.09.2022 15:21

Zajednički sastanak predstavnika entitetskih geodetskih uprava, Lantmäteriet-a i Veleposlanstva Kraljevine Švedske je održan u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove 29.09.2022.godine. Na sastanku su sudjelovali ravnatelj Uprave gosp. Željko Obradović sa suradnicima, predstavnici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, rukovoditelj Odjela za međunarodne usluge Lantmäteriet-a gosp. Mikael Ljilje, ravnateljica CILAP projekta gđa Andja Zimić te predstavnici Veleposlanstva Kraljevine Švedske gđa Eva Gibson Smedberg, savjetnica odsjeka za razvojnu suradnju i gosp. Nedim Bukvić, programski službenik.

Tijekom sastanka je predstavljen pripremljeni projektni prijedlog u okviru dizajn faze novog Švedskog donatorskog projekta koji bi pružao podršku sektoru zemljišne administracije Bosne i Hercegovine s obzirom na usvojenu Strategiju Kraljevine Švedske za podršku reformama na Balkanu 2021.- 2027. godine.

Sudionici sastanka su istakli zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom i ostvarenim napretkom na kreiranju budućeg projekta a dogovoreni su okviri podrške i rokovi za ugovaranje buduće suradnje koja bi trebala započeti u prvoj polovini 2023. godine.

Natrag