ODRŽAN SASTANAK SA RUKOVODSTVOM ARHIVA BOSNE I HERCEGOVINE - FGU

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK SA RUKOVODSTVOM ARHIVA BOSNE I HERCEGOVINE

12.02.2018 15:35

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove je 12. veljače 2018. godine održan sastanak sa ravnateljem Arhiva BiH, gosp. Sašom Klepićem i zamjenikom ravnatelja, gosp. Šimunom Novakovićem.

Sastanak je organiziran s ciljem osiguravanja podrške implementaciji zajedničkog projekta skeniranja arhivske dokumentacije zemljišne evidencije, od strane Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske (RGURS) i Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Federacije BiH (FGU).

Entitetske uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove pomognute donatorskim sredstvima, s pomoću osigurane opreme i osoblja uprava, imaju namjeru započeti sa aktivnostima skeniranja, pohrane i dugoročnog očuvanja arhivske građe od izuzetnog značaja. Entitetske geodetske uprave u BiH su se našle pred izazovom; kako osigurati da dokumentacija zemljišne evidencije bude arhivirana, zaštićena, sačuvana i dostupna ovlaštenim korisnicima, unutarnjim i vanjskim, uključujući i javnost u nekim slučajevima.

U ime Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove na sastanku su sudjelovali ravnatelj Uprave gosp. Željko Obradović, pomoćnik ravnatelja u sektoru za geoinformatiku gosp. Nedžad Pašalić , i zaposlenik sektora za geoinformatiku te koordinator CILAP projekta za FBiH, gosp. Denis Tabučić.

Natrag