ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA OPĆINE USORA - FGU

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA OPĆINE USORA

02.10.2019 15:20

Radni sastanak sa predstavnicima općine Usora održan je 2.10.2019. godine u prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove na temu uspostave Adresnog registra i aktivnosti u sklopu Projekta registracije nekretnina. Na sastanku su sudjelovali predstavnici Federalne uprave, ravnatelj gosp. Željko Obradović, ravnateljica CILAP projekta, gđa. Andja Zimić, pomoćnik ravnatelja za geoinformatiku i rukovoditelj Jedinice za implementaciju RERP projekta gosp. Nedžad Pašalić, te načelnik općine Usora, gosp. Zvonimir Anđelić i pomoćnik načelnika Dario Katić.

Predstavnici Općine upoznati su sa ugovornim obvezama i aktivnostima na projektu uspostave Adresnog registra. Naglašena je važnost organiziranog i sustavnog obilježavanja svih objekata na području općine, te uspostava elektronske baze sa svim potrebnim podacima.

Nakon prezentacije aktivnosti na projektu uslijedila je formalizacija suradnje potpisivanjem Ugovora o zajedničkim obvezama pri uspostavi i održavanju podataka Adresnog registra, te Ugovora o suradnji na području dijeljenja podataka Adresnog registra.

Istaknuto je zadovoljstvo sa dosadašnjim realiziranim aktivnostima u općini Usora, posebno u okviru projekta „Registracija nekretnina“. Ovim projektom obuhvaćene su četiri katastarske općine a planirane su još preostale tri čime bi se u cijelosti riješilo pitanje usuglašenosti katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka u općini Usora.

Natrag