ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA OPĆINE KLADANJ - FGU

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA OPĆINE KLADANJ

14.03.2023 14:38

Sastanak predstavnika Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove i predstavnika općine Kladanj je održan u prostorijama uprave 14.3.2023. godine. Na sastanku su sudjelovali ravnatelj FGU gosp. Željko Obradović sa suradnicima i načelnik općine Kladanj gosp. Jusuf Čavkunović, također sa suradnicima.

Sastanak je održan s ciljem pregleda realizacije aktivnosti u okviru sektora zemljišne administracije općine Kladanj. Prioritetni projekt u općini je zasigurno nastavak izlaganja podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta jer su na području općine Kladanj dostupne katastarske evidencije nove izmjere koje nisu stavljene u službenu uporabu. Naime, zajedničkim naporom i radom su usuglašene aktivnosti neophodne za završetak izlaganja podataka k.o. Kladanj a koje obuhvaćaju provođenje promjena prijavljenih u važećem katastarskom operatu, dopunsku izmjeru, izradu diobenih planova i izlaganje na javni uvid podataka izmjere i katastarskog klasiranja zemljišta. Projekt će biti realiziran u tri faze i očekivani kraj izlaganja i stavljanje u službenu uporabu BPKN nove izmjere je planiran za proljeće 2025. godine.

Pored navedenog projekta na sastanku su analizirane aktivnosti uspostave adresnog registra tj. fizičko označavanje naziva ulica, naselja, trgova i kućnih brojeva. Naposljetku su usuglašene zajedničke aktivnosti na implementaciji navedenog projekta te se očekuje početak fizičkog označavanja tijekom 2023. godine.

Natrag