ODRŽAN SASTANAK RAVNATELJA ENTITETSKIH UPRAVA ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE - FGU

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK RAVNATELJA ENTITETSKIH UPRAVA ZA GEODETSKE I IMOVINSKO-PRAVNE POSLOVE

09.12.2020 14:06

U prostorijama Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove je 9.12.2020. godine održan sastanak na kojem su sudjelovali ravnateljica Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove gđa Bosiljka Predragović, ravnatelj Federalne uprave za geodetske imovinsko-pravne poslove gosp. Željko Obradović i ravnateljica CILAP projekta gđa Andja Zimić.

Sastanak je održan sa ciljem sagledavanja trenutnih i planiranja budućih zajedničkih aktivnosti i projekata. Najvažnije je spomenuti Projekt registracije nekretnina koji se financira kreditnim sredstvima Svjetske Banke. Projekt je u završnoj fazi a pokrenute su i aktivnosti dodatnog financiranja i nastavka projektnih aktivnosti, a posebno aktivnosti usuglašavanja katastarskih i zemljišnoknjižnih podataka odnosno uspostave katastra nekretnina u naredne dvije godine.

Gravimetrijska mjerenja i projekt nivelmana visoke točnosti su u tijeku a izračun geoida je u zajedničkom interesu dvaju uprava. Ravnatelji entitetskih geodetskih uprava su ovom prigodom razgovarali i o trenutnom statusu uspostave i održavanja adresnog registra, registra cijena nekretnina, digitalnog arhiva i drugih aktivnosti podržanih CILAP projektom sa ravnateljicom projekta, gđom Andjom Zimić.

Natrag