ODRŽAN SASTANAK NACIONALNIH KOORDINATORA IMPULS PROJEKTA - FGU

Novosti pregled

ODRŽAN SASTANAK NACIONALNIH KOORDINATORA IMPULS PROJEKTA

01.02.2018 15:54

U razdoblju od 30. 1. do 1. 2. 2018. godine u Gävleu, Kraljevina Švedska, u sjedištu Lantmäterieta (geodetska uprava) održan je sastanak nacionalnih koordinatora IMPULS projekta. Federalnu upravu za geodetske i imovinsko-pravne poslove tom je prilikom predstavljala gđa Slobodanka Ključanin – nacionalna koordinatorica IMPULS projekta za Federaciju Bosne i Hercegovine.

Na početku sastanka nacionalni koordinatori su informirani da se provedba IMPULS projekta produžava za godinu dana – do lipnja 2019. godine. Također je razmatran status projekta, od početka njegove provedbe (2014.) pa do danas. S obzirom na to da je provedba projekta produžena, sudionici sastanka su radili na usuglašavanju aktivnosti za to razdoblje. Sastanak za nacionalne koordinatore IMPULS projekta iskorišten je primarno za iscrpnu raspravu o prijedlozima za unaprjeđenje, usuglašavanje radnog plana u idućem razdoblju te razgovor o drugim temama koje se tiču daljnje provedbe projekta. Tom prilikom su također svi prisutni koordinatori kratkim prezentacijama upoznali svoje kolege iz regije o tekućim aktivnostima, inicijativama i projektima unutar svake agencije.

Sastanak nacionalnih koordinatora ujedno je poslužio i kao priprema za sastanak svih ravnatelja agencija za katastar i kartografiju iz regije zapadnog Balkana s ravnateljem Lantmäterieta, koji je planiran za 12. 4. 2018. godine u Zagrebu, Republika Hrvatska.

Natrag